Меню
tiktok YouTube Instagram 

 

1 - Сауна. 

Ако имате дни, в които уж не сте правили нищо, но цял ден се чувствате някак си мазни и все едно тялото ви е затрупано с нещо - това означава, че лимфата ви е в ужасно състояние и е пълна с отходите от клетките ви. 

В нормалното състояние човек се движи активно, което я задвижва и филтрира и съответно се почиствате, обаче ако нещата се натрупат - всяко движение ви кара тялото ви да се почувства още по-мръсно и затрупано и предизвиква доста голямо нежелание да мърдаш изобщо.

В подобна ситуация - сауна спасява! И дори не е нужно да ходите някъде.

В моя случай, тъй като аз искам да имам възможността да си направя даден детокст по всяко време - проучих нещата и намерих най-изгодния и лесен вариант.

Нормална и красива сауна струва 2400 лв, докато аз намерих портативна такава, която тежи само 2 килограма, за 350 лв. 

Това е тя, както виждате, вътре температурта си е 50 градуса, тя работи на принципа на турска баня - машинката отвън стопля водата като в чайник и горещата пара пълни тази кутийка, която е от дишаща тъкан, но с изолация. Като цяло усещане е приблизително 80% от нормалната сауна, което за моите нужди и имайки предвид цената - напълно ме устройват. 

1 час нейна работа струва само 11 стотинки (1000 вата е), тя си стои на терасата и там се суши, просто след ползването отварям прозореца и готово. 

Има по-големи и красиви модели за 800 лв, има по-малки (но са твърде малки, не ги препоръчвам), този тук е среден вариант, оптимален за парите си. 

Може да се поръчат от склад в ЕС, така ще стигне до вас в рамките на 10 дни, без данъци и обезмитяване. Или просто посещавайте нормални сауни :)

sauna