donate

reviews

koshka

youtube

youtube

youtube

Относно раздела

Можете да зададете свой въпрос лично на мен, напълно инкогнито и ще ви отговоря в писмен формат на дадена страница.

Имайте напредвид обаче, че въпроса ви трябва да е конкретен. Писмата от сорта "Написах й, но тя ме игнорира" , както и такива, където споделяте нещо, но не задавате конкретен въпрос - ще игнорирам.

 

Задай въпрос

Въпрос: Здравейте! Искам да попитам как мога да преодолея страха си от публични изяви - говорене пред голяма аудитория и наистина ли онова от което се страхуваме всъщност е нашата най - голяма сила? Благодаря за отделеното време!

Отговор: Добър ден. Общо взето страхът от публичните изяви не може да бъде преодолян никога, това е нещо като инстинкт. И дори хората с голям опит в такива изяви се признават, че притеснението дори и след години изяви на сцената не спира. Обаче колкото по-често го правите, толкова повече свиквате и толкова по-малко се поддавате на притеснението и страха - и съответно започвате да изглеждате все по-естествени.

В началото когато застанете пред аудиторията главата ви ще бъде абсолютно празна, просто се сетете за думите ми и започнете да говорите за каквото й да е било - и в рамките на няколко минути това замръзване ще отмине.

Както се казва "за да преодолееш страха, трябва да го погледнеш в очите", с опита ще се научите да контролирате този страх. Иначе за допълнителна мотивация трябва да сте напълно наясно за какво са ви тези публични изяви и какво конкретно искате да постигнете от тях. Колкото по ясно го осъзнавате - толкова по вероятно е да направите първата крачка и да започнете. Подгответе си листче с темите и тезиси, за които ще говорите, така няма да се притеснявате, ако забравите нещо от притеснение.

А относно "наистина ли онова от което се страхуваме всъщност е нашата най - голяма сила" - незнам какво трябва да значат тези думи, приличат ми на дървена философия без практическо приложение. Така, че ще трябва да отговоря че или не ги разбирам или не съм съгласен с тази фраза.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови

Ако нямате навършени 18 години - затворете сайта, не си прецаквайте детството.
Нагоре
Задай въпрос
5 начина да ми помогнеш
Задай въпрос