donate

reviews

koshka

youtube

youtube

youtube

nik macmillan YXemfQiPR E unsplashПри комуникацията между двама души се наблюдава предаване на два вида информация – вербална и невербална. Първата представлява словесната реч, независимо дали и правдива или не. А невербалната информация включва всичко останало – жестове, мимики, тембър и височина на гласа, положение на тялото или т.нар език на тялото, тя реално дава над 80% на информационен поток.

И докато мнозина пренебрегват втория вид именно той се оказва по-съществен за контакта. Ето защо нерядко усещаме как жените като с радар улавят всяко наше съмнение, неразположение или лъжа. За тях това е заложено по природа. Още от 4 годишни се учат да улавят такива неща.

Те са силно чувствителни към нашето излъчване и го възприемат по-добре от нас самите. Ето защо нерядко се изумяваме от развитието на нашия контакт като сме си мислели колко мъжественост и сексапил излъчваме, а събеседничката ни незнайно защо е отблъсната. Най-вероятно сме излъчвали нещо далеч по-малко привлекателно като страх, агресия и инат и това бързо се е отразило на създаденото от нас впечатление. Книгата, която съм прочел и мога да препоръчам относно езика на тялото е:

kniga

Общо взето можеш да спреш да четеш дадена статия и да си вземеш тази книга (или да я потърсиш онлайн). А за предаване на емоцията на момичето - ти трябва първо сам да усетиш нужната емоция. Т.е. ако искаш тя да усети възбуда - трябва сам да се възбудиш. Ако искаш да усети възторг или друга емоция - същото - първо трябва сам да го усетиш. Защото така ти ще излъчваш нужните сигнали и енергетика. А и ще станеш по-интересен събеседник, който не само монотонно и скучно разказва нещо, ама наистина се вживява в ролята и ситуацията.

При  разговор очи в очи жената особенно силно усеща отношението на своя събеседник както към предмета на разговора, така и към нея самата. Неволно тя придава по-голямо значение на тези усещания и по тях прави своите заключения. Точно този вид информация, която непрестанно изтича от нас, ще наречем метасъобщение.

По данни от научни изледвания над 90% от информацията при комуникация е под формата на невербални съобщения, а едва десетина – за вербалните. По тази причина ще обърнем заслужено внимание на тези 90%. Оказва се, че без да се осъзнаем, се превръщаме в книга, която жените могат доста лесно да разчетат. Тази мисъл е леко плашеща, но в тази статия ще разбереш как да овладееш неприятната ситуация. Дори повече  - ще научиш добър начин да обърнеш нещата в своя полза.

Важно е да се отбележи, че същността и качеството на всяко едно метасъобщение зависят от две звена – интензивност на изпитаната емоция и мощност на нейното излъчване. Затова е необходимо да отработиш както своята емоционалност, така и искреността, с която я показваш пред околните.

Ако погледнем на  нещата от една чисто механична гледна точка, то трябва да разполагаме с мощен сигнал и също така мощен предавател. Техническа повреда в кое да е от двете звена би довело до грешка в системата, а оттам и непредаване на съобщението.

Да започнем от емоциите. За да контролираш излъчваните от теб метасъобщения, трябва да промениш вътрешното си усещане. Тук няма как да симулираш временно. Затова най-удобният и лесен начин е да си спомниш момент, в който си изпитвал нужните ти в дадения момент емоции. Опиши и пресъздай мислено всички детайли, които са допринесли за създаването на това усещане. Използвай цветовете на своята фантазия и го възприеми отново. Успееш ли да направиш това, ще постигнеш целта си. В дадена ситуация можеш да се отдадеш на възпроизведената емоция и да я придружиш с подходящите думи.

Например - искаш да си романтичен и да излъчваш това усещане - докато й разказваш нещо свързано с романтиката - се сещаш, за момента, в който си бил влюбен или си правил романтична изненада и каква реакция си получил от момичето - и се концентрираш върху усещанията в теб - и в един момент ще започнеш да го излъчваш.

Сега трябва да предадем правилно нашето съобщение. За целта има два подходящи начина. Първият се състои във изразително демонстриране на надеждност и заинтересованост. По този начин предизвикваме интереса и на човека отсреща. Този метод обаче работи само до известна степен и зависи от обстоятелствата.

Вторият метод, който върши работа, е на съвсем друго ниво. Чрез него можем да изразим точно тази емоция, която в момента е подходяща за нас. Тук не става дума за актьоско майсторство, а за действително пресъздаване на дадено усещане. Той е за по-напреднали и накратко съм го описал в по-горния пример. Дерзай!

 

Ако нямате навършени 18 години - затворете сайта, не си прецаквайте детството.
Нагоре
Задай въпрос
5 начина да ми помогнеш
Задай въпрос