donate

reviews

koshka

youtube

youtube

youtube

chandra oh zMDmE8DLSKc unsplashДоста мъже понякога достигат такъв период в живота си, в който те уж имат всичко необходимо, но.. пак остават самотни. И в такъв момент основният въпрос, който се питат е "Защо не ме харесват жените?"

Отстрани е достатъчно трудно да бъде видян отговора. Този мъж може да бъде достатъчно добре развит, не по-зле от повечето други мъже, и в някои отношения даже и по-добър. Той знае какво да каже в подходящият момент, как да я усмихне, разсмее.Той дори знае колко щастлива би била тя, ако беше излизала с него. Но.. къде е проблема тогава?

А отговорът се крие на повърхността.
Младият човек, гледайки върху себе си, вижда, че всичко уж изглежда наред, всичко изглежда като цяло добре ... но момичето има нужда от нещо друго. Това, което би я дърпало към този мъж, би я карало да мисли за него и да го уважава. За тези неща всеки приказва, всеки ги знае, но почти никой не ги разбира.

Все пак освен самото момиче, която още в началото на неуспешното съблазняване ще обърне внимание на този човек, никой не поглежда вътре и не  вижда, че заедно с много добродетели, този мъж има и голям брой недостатъци и комплекси, с които би й се наложило да се сблъска.

Какво се случва обикновенно:
Мъжът си няма приятелка, а наистина го желае, самотен е. И всяко ново момиче
, която му е обърнала внимание, е това божество, което "ме разбира", както мисли този мъж.
А ако сравним новата му страст с тези момичета, които даже не са му давали шанс за нормална комуникация, тя направо си е перфектна.

Но като резултат от всичко това се появяват няколко дребни моменти, присъщи на този мъж, които прецакват всичко:

1. Неразбиране реалните нужни на жените, в особенност на момичето до него. Той мисли със стериотипи, които му е наложило обществото и не знае какво трябва да й даде, за да бъде тя с него.
2. Желанието да спечели това момиче на всяка цена. Става доста натрапчив, без даже(доста често) да го осъзнава.
3. Момичето още не вижда защо тя би трябвало да е с него, а той вече вижда тяхното бъдеще с нея. И тя няма как да го види, ако той не научи от какво тя има нужда и не й го даде.
4. От всичко по-нагоре, момичето разбира, че той е нямал качествена жена до себе си доста дълго време.
5. Момчето явно се самозалъгва още от началото на общуването им. И най-лошото, често му се проявява "чувството за собственост", още след първата среща. Сякаш това момиче, нещо му "дължи", което е пълна глупост!

И най-важното, което много ясно вижда всяко нормално момиче:

6. Липсата на ексклузивност, и дори и намек за истинските чувства.
Момичето разбира, че тя е само кръпка върху раната в живота на този човек. Това, че тя се явява само една много красива картина, фантазия на по-лесният му живот. И ако не е тя, това би могло да бъде всяко друго момиче, което би му позволило да я свали.

"Защо не ме харесват момичета" - е грешен въпрос. Ти самият не се харесваш. Твоят живот - не е този живот, които ти би искал да живееш.
И всички виждат това. И преди всичко, момичета.

И така, какво да направим по въпроса? - да променяме живота си, какво друго.
Явно е, че в подобна ситуация мъжът се самозалъгва в някои неща и това му пречи на цялата комуникация с жените. Сега ще опиша по-разпространени варианти.

Изкривявайки чувството си за реалност, мъжът подлъгва самият себе си правейки предлополжения, неподтвърдени от реални факти.  Започвайки от баналното “Струва ми се, че:”  и приключвайки с фрази в стил “Аз я обичам” , "Не мога без нея", "Имам нужда точно и само от нея! Тя е идеал!".

Пример на грешка №1:
“Тя ме хвана за ръката, значи съм й симпатичен и тя се интересува от мен!”
или "Тя ми написа усмивка в чата, значи ме харесва!"
Една усмивка или едно докосване далеч не означават, че тя те харесва.
Ако момичето  даде поне три сигнала на интереса й в реалния свят или ако се влага достатъчно силно в комуникацията в интернет (ако общувате там)- само тогава можеш да си кажеш "тя вероятно ме харесва или съм й интересен с нещо". При всички положения нещата се разбират много лесно - каниш я на среща във вас, да готвите нещо - и ако тя приема - значи те харесва.

Пример на грешка №2:
“Тя се облича добре, значи има богат баща или любовник”.
По такъв начин ти правиш лъжовни изводи от верни предпоставки и в крайна сметка пак формираш грешно отношение към момичето.
По-добре е когато си общувате да не бързаш да си правиш някакви изводи, а просто да събираш информация. Изводи ще правиш после.

Пример на грешка №3:
Пренасяне на поведението ти от един човек, върху друг.
Смисала е в това, че приписваш на новият ти познат привичките на тези, с които си общувал преди. Виждаш няколко общи черти и по някаква причина си решаваш, че и другите черти са им сходни.
Естествено е, че тя за такива привички може и да не подозира. И не се учудвай след това ако ти кажат, че тя има дива алергия от рози, а в леглото предпочита лек мазохизам.
Просто запомни – към новия човек подхождаш като към чист лист.

Пример на грешка №4:
Ти не се честен сам със себе си.
Да я обичаш и да имаш нужда от нея са съвзем различни неща.
По някаква причина доста мъже решават, че я обичат и почват да се държат съответно, обаче момичето разбира - че това е лъжа и че тя НЕ Е ДАЛА нищо, заради което той би могъл да я обикне по този начин. Тя разбира, че той се самозалъгва и почва да си мисли, че той е както всички останали, които се държат по същият начин- а именно натрапчив, ревнив и неадекватен. За какво й е такъв мъж.

Ако имаш нужда от момичето - разбери какво точно тя може да ти даде, от което имаш такава нужда. Секс, отношения или взаимна поддръжка? Щом станеш наясно с това, разбери от какво има нужда тя - и какво можеш да й го дадеш ти? И тогава просто почни да й го даваш, без "филмиране" относно любов още в началото на общуването ви.
Поставяй си реални цели, гледайки своите реални желания и ще ги постигнеш.

Пример на грешка №5:
Най-разпространена и най-голяма грешка на 90% мъже по света:
Липса на осъзнаването на това, че "Ти и само ти си отговорен за това, което се случва с теб в твоя живот."

Дявол да го вземе, всичко в твоя живот се случва защото ТИ така му позволяваш да се случва.
Сравни линията на поведение на два типа хора: “Аз исках, но: Аз се опитах, но той: аз почти го направих, но:.”
И “Аз поисках и аз се опитах дори когато той. Аз го направих въпреки”.

Ти имаш пълната свобода на избор – да поемеш отговорността за своите промени и победи или да предоставиш на друг тази сладка участ.
Ако нямаш необходими умения за да постигнеш нещо, то винаги можеш да намериш начин как да се сдобиеш с тях.

Трябва да се научиш да отговаряш за своите думи, трябва да поемаш отговорност за промените в теб, трябва да поемеш отговорността за своите комуникации, за своите постъпки и своите мисли.
Твоят свят - е отражението на твоето отношение към него.

 

Ако нямате навършени 18 години - затворете сайта, не си прецаквайте детството.
Нагоре
Задай въпрос
5 начина да ми помогнеш
Задай въпрос