donate

reviews

koshka

youtube

youtube

youtube

dahan remy F6hVRIUiTwM unsplashАко момичето вече те харесва като външност... сега идва момента да създадеш нужните емоции в нея. А как се прави това? Чрез действията или чрез думите ти разбира се.

Най-добрия начин е действието - да я заведеш в pet zoo - това е зоопарк с малки животинчета, които можеш да погалиш. Или да някое друго готино и евтино място, което да създаде добър емоционален фон. Това е идеален вариант.

Но какво да правим, ако нямаме такава възможност или време? Тогава идва ред на думите.

Нека сложим край на въпросите: "За какво да говоря с нея?", "Как да я заговоря", "Как се сваля момиче на купон" или "Как се сваля момиче в компания". Веднъж разбрал основата на ораторското изкуство ти ставаш лидер, забавен и мистериозен... все неща, по които момичетата полудяват.

Едно проучване показва, че когато човек си представя нещо, тялото ми реагира така, все едно то наистина се случва. Прост пример е да си представиш как отхапваш кисело парче лимон - да, да, представи си го точно сега... е лимонът го няма, но слюнката в устата ти е реална. Така работи нашия мозък.

Сега остава да се научиш как да използваш думите си така, че да караш другите да изживяват историите ти.

Една история се нуждае от 3 части: Начало – Действие – Край. За разлика от писането на съчинение, съставянето на интересни разкази, зависи главно от Началото, след това от Края и може би най-маловажно е самото Действие.

Начало – За да накараш някой да те слуша трябва да привлечеш вниманието му, внимателно да насочиш разговора към точно определената от тебе тема. Това не е толкова трудна задача. Няма да изпада в излишни разточения и направо ще започна с примерната история която съм подготвил:

Говорите си за каквото и да е, замисляш се(или се правиш на замислен) и казваш.

(Първа част на Началото – Насочване)
ТИ – Обичаш ли да пътуваш?
Събеседник – Да, но досега не съм ходил/а на особено много места.
ТИ – Така ли, аз съм ходил...
Събеседник – А аз съм ходил/а...
ТИ – Но знаеш ли, аз най-много обичам да пътувам с влак и то през нощта. (Втора част на Началото – Привличане на вниманието). Това ми помага да се оттърся от проблемите си. Просто захвърлям всичко зад себе си, проблеми, близки, познати... Отивам на гарата и си вземам билет за най-хубавия град, за който се сещам.
Събеседник – Бла... бла... бла... бла.

(Трета част на Началото – това е емоционалната част, събеседнита трябва да разбере защо го правиш, мотивацията ти, за това вече съм писал в една от статиите, относно жените и общуването)

Тук започваш да събуждаш всички сетива на слушателя си и така, да го накараш да те слуша. Казваш му какво чува, вижда, усеща, вкусва и помирисва и го караш да съпреживява, използвай много съюзни думи – „и”, „докато”, „след като”, „както”, „следователно”, „колкото –толкова”...

Не използвай глагола „съм” в сегашно време. Говори все едно сега човека отсреща го преживява – ТИ виждаш, ТИ чуваш...

ТИ  – Представи си(какво вижда) го цялото небе обляно със звезди, полянките с тревички тука таме някое дръвче, тука таме рекичка. Кръглата луна заела мястото си на ниското черно небе. Аромата(какво помирисва) на парфюмът ти премесен с миризмата на купето и прясно окосена трева. Мелодията(какво чува) на щуреца чуваща се между паузите на баладичните парчета, от мп3-ката ти. Усещаш(какво чувства) спокойствието и топлината на лятната нощ и изцяло се пренасяш в мислите си. Дъвката(какво вкусва), която дъвчеш изпълва цялата ти уста с дъх на мента и те освежава, което още повече ти помага да се задълбочиш...

Както казах в тези истории Действието не е особено важно(тук Действието и Началото са в едно).  Дойде ред и на краят, той трябва да е шокиращ, напълно и неочаквано изкарващ от историята.

(Край)
ТИ - ... След това влиза пиян чичко с брадясало лице оригва се и те пита дали го уважаваш(Усмивка, поглед все едно си припомняш ситуацията)... сладур.

Това е всичко, от което се нуждаеш, за създаването на перфектната история. В началото ще ти трябва повече време, за да превърнеш обикновенно пътуване с влак в нещо толкова вълнуващо, но с практиката ще разбереш колко лесно е всичко това. В сайта има статия и относно чувството за хумор, съветвам да я прочетеш. В тази история горе също има част от дадена практика - а именно - неочакван край.

 

 

Ако нямате навършени 18 години - затворете сайта, не си прецаквайте детството.
Нагоре
Задай въпрос
5 начина да ми помогнеш
Задай въпрос