donate

reviews

koshka

youtube

youtube

youtube

christin hume 610U5teI5B4 unsplashДнес бих могъл да ти пиша за това: "Как да свалиш най-яката мацка в училище." или може би "3 Правила за флирт на работното място", дори и "Съблазнявай без думи".

Но не, днеска ще говорим за теб, за това как се почувстваш по-уверен в себе си бързо и лесно. Това е кратко и полезно упражнение.

Сега, докаго четеш тази статия обаче не само, че ще те накарам да усетиш повече удоволствие от живота си в момента, но и ще можеш да го използваш в ситуациите, в които се чувстваш неловко.

Факт - Когато се чувстваш уверен в себе си и получаваш удоволствие от живота - всичките дребни проблеми - остават някъде зад периферията и не те вълнуват. Когато се чувстваш добре и си себе си, хората се съобразяват с тебе, те виждат сигурността в погледа ти.

Да си себе си, НЕ означава да се оригваш и да не ти пука. Това означава, да си мъжът, който си знае цената и иска най-доброто за себе си. Този мъж разбира какво иска - и знае какъв трябва да стане, за да го постигне.

Представи си, че си шеф на банка, всичките ти подчинени се смеят през сълзи на тъпите ти шеги - не защото са смешни, а защото ти казваш, че са смешни. В общи линии принципът е същия. Всички се съобразяват с твоята реалност, с твоите виждания, просто защото ти не им даваш друг избор. Твоят глас, поглед, жестове, думи и характер подсказват, че това е реалността и ако някой не го приеме(не се смее на шегата ти) е ненормален(извън реалността).

И всичко това можеш да вградиш в живота ти - и да станеш такъв мъж.

Стига приказки, нека минем към практиката:

1. Стани, разкърши се малко.

2. Седни и си поеми дълбоко въздух 3 пъти и издишай.

3. Сега можеш да се сетиш за един твой много хубав спомен, които ти носи само и единствено приятни и топли спомени.

4. Затвори очи и си представи всичко до последния детайл. Виждаш всичко ясно, чуваш звуците силно, спомни си какво усещаш, все едно си там.

5. Прехвърли мислено тялото си в този твой спомен, виж каквото виждаш, чуй каквото чуваш, почувствай колко добре се чувстваш. Увеличи яркостта на спомена си(все едно си взел дистанционното на телевизора и увеличаваш яркостта на картината). Сещаш се как си дишал тогава, дишай по същия начин.

6. Обърни внимание на чудесното усещане в тялото ти и усети откъде започва това усещане, къде се премества и в каква посока се движи. Представи си как поемаш контрол над усещането и го въртиш все по-бързо и по-бързо и все по-силно и по-силно през тялото си, докато усещането нараства.

7. Мисли за време в бъдещето, когато ще можеш да използваш тези добри усещания. Върти ги през тялото си, докато мислиш за бъдещето и за нещата, които ще се случват през следващите седмици. Не бъди прекалено изненадан, ако установиш, че си започнал да се чувстваш чудесно абсолютно без причина.

8. Отвори очи и се чувствай  чудесно.

Запомни това усещане и всеки път, когато се чувстваш несигурен - повтори дадено упражнение.

Колкото повече постижения и готини моменти имаш в живота. Колкото повече планове, постигнати и бъдещи имаш. Колкото повече жизнен опит  - толкова по-сигурен ще си и по-лесно ще ти е да използваш това упражнение.

Например съм имал момент по време на среща момичето да се окаже неадекватно и изведнъж нещо да й прещрака в главата и тя да започне да се опита да ме обиди, казвайки, че съм бил много неопитен с жени, сигурно съм девственик и тъп и така нататък. А всичко е започнало с това, че просто я питах, колко е била най-дългата й връзка. Явно докоснах болна тема.
Та така, докато тя ме поливаше с тези "лайна", аз в същата секунда се сетих как правих секс вчера с едно готино момиче. И преди два дни с друго. И някак си просто с усмивка слушах нейните разсъждения относно това как "не умея да общувам с жените" и други подобни.

Това е идеята като цяло. Може да се ползва навсякъде, въпроса е в насоката на вниманието ти. Ти избираш дали да слушаш "помията" или "страха от това да заговориш момичето" - или пък да вземеш да се сетиш за нещо готино и да се почустваш добре и да не ти пука и да действаш по твоя преценка в момента.

 

Ако нямате навършени 18 години - затворете сайта, не си прецаквайте детството.
Нагоре
Задай въпрос
5 начина да ми помогнеш
Задай въпрос