donate

reviews

koshka

youtube

youtube

youtube

danielle macinnes IuLgi9PWETU unsplashСега ще се заемем с твоя начин на мислене, твоите принципи в живота и изграждането им, твоята гледна точна - тази която ще се научиш да налагаш, защото именно ти ще си лидерът...

Да, точно така - ще разгледаме някои моменти от мисленето на успешните мъже.

1 Спри да се молиш и да искаш позволение - Ти не си ничий роб или слуга, тъкмо обратното - всички са твои последователи. Един истински мъж няма нужда от позволение или дори одобрение, за да прави това, което иска... а точно той е човека от когото се иска позволение и одобрение.

Това е гледната точка, която трябва да изградиш и не... ти няма нужда даже да го споменаваш. Кажеш ли на хората, че "Ти си шефа" то директно ще те изхвърлят от масата със стойностните. Всичко - тялото ти, гласът ти, характерът ти, походката ти, даже и погледът ти трябва да говорят за това, освен думите ти.

- Какво трябва да направиш. Започни да искаш, вместо да питаш. Следващият път когато поискаш нещо НЕ казвай "Може ли ...", "Искаш ли ...", "Моля те ...", кажи "Искам ...", "Хайде ..." или просто го направи. Ако някой не се съобрази с мнението ти, то това си е изцяло негов проблем и единственото, което ще последва е той да бъде пренебрегнат от теб.

И ако той не бъде озарен от твоята милост, то следва да бъде отхвърлен и от обществото. Отсега нататък трябва да правиш това, което искаш... да се стремиш и бориш за това, което искаш и да вземаш това, което искаш.

2 Спри да се съобразяваш с мнения и мисли, ако нещо ти харесва кажи, че си съгласен с него и го одобряваш - и обратното. Не ти ли харесва нещо, просто го отречи и не само приготви си достатъчно силни доводи, с които трябва преди всичко да убедиш самият себе си... след като си сто и двадесет процента сигурен в думите си, те притежават тежестта на лидера и хората не само ще те слушат, те ще настръхват, ще разширят погледът си все едно силата на думите ти се носи във въздуха и не само може да се чуе, а и да се види... защото ти притежаваш комфорта(за това малко по-нататък) и сигурността на целият свят.

3 Изгради правила на атмосферата си.

Ти си един пълноценен и стабилен човек, а какво правят този тип хора - те изграждат кръг от подобни на тях личности. Как можеш да изградиш такъв кръг от хора, като определиш граници - правила, които обкръжаващите те трябва да спазват. За пример ти давам някои от правилата, които аз съм изградил:

1 Никой в мое присъствие няма право да говори против мой приятели или близки.
2 Никой в мое присъствие няма право да се обръща с отрицание към мен или принципите ми.
3 Никой в мое присъствие няма право да се държи като идиот, особено когато създалото се настроение не го предопределя.
4 Никой в мое присъствие няма право да нарушава комфорта на създалата се обстановка.
5 Никой в мое присъствие няма право да "върти" интриги(особено свързани с кръга от заобикалящите ме).
6 Никой в мое присъствие няма право да се държи снизходително към хора нуждаещо се от социална, психологическа или каквато и да е помощ.
7 Никой в мое присъствие няма право да злорадства или да се подиграва с когото и да е било, освен ако в действителност няма пълното основание да го прави.
8 Хората около мен трябва да са с добро възпитание и етикеция.

- Както виждаш повечето от правилата са свързани от чиста гледна точка с хуманността, етикецията и поддържането на висока класност на характера.
Мислиш си, че някои от приятелите ми или близките ми не са съгласни с тези правила... Не, именно заради тези граници хората се радват на присъствието ми, защото то символизира настроението на спокойствие и сигурност. И по същата причина аз имам много малко приятели. Предпочитам да общувам само с хората, които ме оценяват и допринасят в живота ми позитивни неща. #nodrama

Все пак хората, с които си обкръжен - създават твоята реалност и влияят върху теб. Ако трите ти най-добри приятели, постоянно пият бира - дори да си най-големия спортист, скоро и ти ще пропиеш с тях. Това е просто социално програмиране. Затова внимателно трябва да подбираш хората, с които общуваш извън работата или университета си.

Тези правила не само ме правят недостъпен за хора извън моята класа... Тези граници са като скривалище за хората около мен, приютяващо ги от безличието и грозотата на света, в който живеем.

Сигурно се питаш, ами ако някой реши да не спазва тези граници. Аз съм колкото кратък и ясен с изискванията си толкова и категорично стриктен стане ли въпрос за спазването им. Ако нещо не ми харесва то аз казвам първи път, че това не е приемливо за мен... и ако това не се спазва за втори път - то разкарвам този човек от живота ми или си тръгвам (в зависимост от ситуацията).

4 Външни белези  или влизане в "Зоната на комфорт".

Представете си един преуспял костюмиран мъж, които върви по червеният килим. Камерите са намалили честотата на движенията, защото ако не са, то времето е спряло...

Да, точно така върви и точно така изглежда един алфа мъж. Той винаги се наслаждава на момента, защото знае, че този момент никога няма да се повтори отново и защото знае, че всеки един момент от живота му е безценен. Бавната крачка и леките плавни движения на раменете създават едва ли не илюзия, че е спряло времето. Един алфа винаги заема голямо място в пространството, защото това го кара да се чувства комфортно. Изправена глава, лека плавна крачка, изпъчени гърди и отпуснати назад рамене... висок и правилен говор, ако ме познаваш и си ме виждаш, ще откриеш приликите. Не прави грешката да заучаваш тези качества и белези, старай се да се чувстваш винаги добре, винаги комфортно и те сами ще се появят в теб, защото опиташ ли се да ги заучиш или наложиш, то това ще е за кратко време и не след дълго ще се връщаш на позата, крачката и говора, които предразполага психиката ти да имаш.

Един човек, който се наслаждава на ежедневието си, на пътя по които върви, на хората, които вижда по пътя... този човек никога не би вървял с бърза крачка и наведена глава... логично е нали. Когато сядаш някъде гледай да заемаш достатъчно място, за да ти е удобно, без да се притесняваш... един алфа не се притеснява от нищо, защото всички се надяват на одобрението му и е редно те да се притесняват в негово присъствие, а не той.

Груба грешка е да си почти легнал на стола(въпреки, че да ти се призная, често го правя, когато съм на среща с някое момиче, но това го правя по други съображения) или тям където си седнал, трябва да ти е удобно и въпреки всичко да изглеждаш спретнат и изправен.

Когато слушаш някого в тази позиция трябва да го гледаш в очите(без да се притесняваш, че го гледаш дълго време), ако искаш човека отсреща да се почувства разбран можеш леко да наклониш главата си на ляво и да кимаш одобрително от време на време (езика на тялото, има статия). Можеш да правиш гримаси(даже когато говориш с момиче е за предпочитане да правиш), които да изразяват отношението ти към казаното, но вътрешно винаги трябва да запазваш пълно спокойствие и самоконтрол.

Когато си принуден да чакаш някого или нещо(автобус, такси и т.н.) в изправено положение, най-комфортната позиция е да се облегнеш някъде и да застанеш в позиция, в която ще заемаш значително голямо пространство... а ако няма къде да се облегнеш просто застани със сравнително голям разкрач(не прави шпагати, не е красиво) можеш да сложиш ръце в джобовете на дънките или панталона, така че само палците да останат отвън... това ще ти създаде възможно най-голям комфорт в изправено положение.

Защо трябва да се чувстваш комфортно, какво общо има това? Ако ти се чувстваш комфортно и удобно то и хората, около теб ще започнат да го правят. И обратното... ако ти си изнервен с постоянно треперещи крака и поглед вилнееш из пространството, то веднага хората около тебе ще започнат да се чувстват некомфортно(особено, ако си излязъл на среща с момиче).

За да ти дам възможно най-ясен пример искам да си представиш, че цял ден ти е вървяло накриво и отиваш да се оплакваш на най-добрия си приятел, но в момента, в който той ти отваря вратата... той ти се хвърля с прегръдка и започва да скача от радост, усмивката му просто не може да се смъкне от лицето... той е спечелил от тото-то.

Всъщност не е важно, каква е причината важното е, че колкото и да ти е било криво той за секунди успява да те зарадва и въодушеви... Същото е... Колкото и да не им е удобно(примерно на първа среща) на събеседниците ти, то след като видят, че ти си застанал възможно най-комфортно, усмихваш се, наслаждаваш се на разговора, говориш със спокоен до - упойващ глас, то и най-притеснителният ще започне да се чувства добре в компанията ти... което пък е гаранция, че ще бъдеш търсен човек.

Заключение

След като приложиш и изпиташ всички тези съвети в живота си, ти вече си започнал да постигаш и жънеш големи успехи от гледна точна на социалното ти развитие. Това е началото в магията на "социалната динамика".

 

Ако нямате навършени 18 години - затворете сайта, не си прецаквайте детството.
Нагоре
Задай въпрос
5 начина да ми помогнеш
Задай въпрос