donate

reviews

koshka

youtube

youtube

youtube

Защо изобщо да правим нещо, ако не го желаем?

За да не попаднем в плена на собствения си измислен страх. Той ограничава личността и спира нейното развитие. Страхът е наш враг и като такъв трябва да се изправим пред него и да го надвием.

Всеки начинаещ Казанова изпитва страхове – от отказ, отхвърляне, негатично отношение. Това води до физическо вцепеняване в момента на първата крачка, а оттам и до пълен отказ от такава.

С какво точно трябва да се борим? Със сигурност не със себе си! Страхът възниква във връзка с инстинкта за самосъхранение и това трябва да ни насочи в правилната посока. Той всъщност е полезен и работи в наша полза било то на съзнателно или подсъзнателно равнище. За да го разберем е най-удобно да работим в рамките на своето съзнание. Страхът преминава в мислите ни и на практика можем да боравим с него с подходящата за целта нагласа.

Като за начало е важно да приемем страха и да открием неговият източник. „Страхувам се. От какво всъщност и защо?” Възможностите са много.

Да речем, че имам брак и работя за семейството на съпругата си, печеля много добре. Страхът от евентуални слухове за мои афери в случая е полезен – ще избегна доста неприятности както в личен, така и в професионален план. Борбата е излишна.

Страхът от екстремни спортове, обричащи живота ми на явна опасност, също е полезен. Добре е да знам границите си в името на живота и доброто здраве.

Срещайки някоя красавица обаче изведнъж ме обзема страх. Защо? Не съм обвързан, не е чак такава екстремна ситуация, животът ми не е в опасност. Какъв е този страх тогава?

Отговорът е лесен - това е страх от отказ. Егото ти се притеснява, че ако те отрежат - това ще е прекалено силен удар за него.

В момента, в който го осъзнаеш и приемеш - и спре да ти пука за резултата -  ще разбереш, че жените проявяват повече интерес към теб. Това се наблюдава при обвързани мъже, които общуват с други момичета - обикновено, не им пука за резултата, защото си имат приятелка - и забелязват, че жените около тях изведнъж проявяват повече интерес към него, като към мъж. Това е така, защото когато не ти пука за резултат и просто получаваш удоволствие от общуването - ти излъчваш самоувереност и добра енергетика.

Така че, разкарай егото ти, наслаждавай се на самия факт, че можеш да заговориш това момиче. Представи си ситуация в която не го правиш и после съжаляваш за загубения шанс - или - го правиш - и дори да те отреже - поне не съжаляваш за това. А все пак може и да не те отреже... и тогава... всичко става още по-прекрасно. Плюсовете са прекалено много. Няма смисал да си отказваш в това удоволствие. Вярвам в теб.

 

Ако нямате навършени 18 години - затворете сайта, не си прецаквайте детството.
Нагоре
Задай въпрос
5 начина да ми помогнеш
Задай въпрос