donate

reviews

koshka

youtube

youtube

youtube

ben white qYanN54gIrI unsplashЧрез манипулация получаваме нещо на базата на добре изиграна измама спрямо човека отсреща. Тя подкопава моралните ценности и обременява съвестта. Тук е моментът да предложим по-удачен вариант за постигане на своята цел.

Увличането е един по-приятен и искрен начин да привлечем някого или нещо.

Какво ще рече това ли? Да речем проявяваш силен интерес към нещо и решаваш да го споделиш с някого. Описвайки това нещо включваш подробности, искрени впечатления и емоции, спомени и идеи. Този правдив интерес предизвиква човека отсреща да отрази симпатията. У него се заражда желание да сподели тази симпатия с теб, вдъхновен от твоята искреност и пламенност. Не само думите ти, но и невербалната информация, която предаваш, допринасят запостигане на този ефект.

По какъв начин това се различава от манипулацията? Ключът е в искреността. Ако не крием и не преиначаваме нищо, използвайки маски, ще увлечем своя събеседник.

Важно е да го правим с вътрешна енергия и хъс - което, ако разказваме за темите, които са ни наистина интересни - е лесна работа.

В противен случай е чиста манипулация, основана на лъжи, недомлъвки и актьорско майсторство.  Ако започнем да се замисляме как да се държим и какво точно да кажем, манипулацията вече се е зародила. И човекът отсреща задължително ще го усети.

Манипулацията работи до определен момент. Ако целиш дълготрайно доверие можеш да разчиташ единствено на метода на увличането. Още повече що се отнася до спечелването на жена и изграждането на дълготрайна, стабилна връзка с нея.

 

Ако нямате навършени 18 години - затворете сайта, не си прецаквайте детството.
Нагоре
Задай въпрос
5 начина да ми помогнеш
Задай въпрос