donate

reviews

koshka

youtube

youtube

youtube

marina vitale t809JJ6r9KA unsplash

В края на статията пиша относно безплатен семинар относно психология на мъжете и жените. Горещо препоръчвам да го видиш.

Всеки е "единствен и неповторим", още повече ако става дума за жена – това е обичайното мъжко мнение. Но анализирайки поведението на жените спрямо силния пол се оказва, че има доста сходни точки.
Неподозирано повече от различията.

Жената за повечето от мъжете - обикновено е живо олицетворение на сложна и трудна за разгадаване главоблъсканица, непосилна за човешкия разсъдък. Вероятно ти е направило впечатление, че жените мислят по-различен начин и частично имат по-различни нужди и приоритети от тези на мъжете.

Примерите за това за много в нашето ежедневие, но твърде рядко им обръщаме внимание.  А колкото по-рано усвоиш тези особености, толкова по-скоро ще се радваш на успех в личен план. Не можеш да спечелиш игра, на която не знаеш правилата все пак.

Ако ти се случи да наблюдаваш  разговор между две жени, ще откриеш, че неговата последователност за теб е напълно ирационална. Те обсъждат минали събития и своите чувства, свързани с тях. След това галопитат към тема, коята е твърде тясно свързана с досегашната, като по някое време отново се връщат в изходна позиция.

Същински водовъртеж за неопитния мъж.

Сега да видим какво вълнува  и забавлява двата пола. Жената с радост ще разлисти някое модно списание, любовен роман или ще се просълзи на сапунен сериал. Мъжът пък ще изплакне очи с някое мъжко списание, ще се осведоми за новините от сутрешния вестник и задължително ще се спре на спортните рубрики.
Контрастът е очевиден. Замисли се над това. Защо сме толкова различни? 

Жените - търсят емоция, затова за да я предадат най-пълно - те описват ситуацията от всичките възможни ъгли, за да може събеседника да си го представи и усети възможно най-пълно. Докато мъжете буравят с фактите, не им пука за емоциите толкова, колкото за конкретна и точна информация. В това е най-основното ни отличие.

Интереси, очаквания от връзка, начин на провеждане на обикновен разговор – различаваме се по всички тези фактори. Нашите умове са устроени да функционират по съвсем различен начин.

Неоспорим факт е, че инстинктът за продължаване на рода е един от основните, заложени в нашето съществуване. Той важи с еднаква сила и за двата пола. Всички се нуждаем от сексуален партньор и харесваме секса. Разликата се крие в отношението към него. Докато мъжът търси основно самия полов контакт и удоволствието от него, то подсъзнателно за жената това е част от създаването на нов живот.

Оттук и оценяването на половия акт при двата пола е в две крайности – много приятно, но сравнително маловажно за мъжа, и основен стремеж за жената за откриване на баща на бъдещото поколение.

Методите за предаване на собствения генофонд също се различават. За мъжа е достатъчно да „сее” на възможно най-обширен ареал, докато жената дълго избира най-подходящия партньор и цели продължителни отношения с него. Ето защо се отличава и стойността на една връзка  за двата пола. Това е основната особеност, която кара жените да се държат по този толкова странен за нас начин.

Затова жената контролира секса, а мъжът контролира връзката (има аудио запис относно това в раздела Red Pill, препоръчвам да го чуеш)

Връзката за жените е от изключително голяма важност. Тяхното поведение се води от необходимостта за създаване на нов живот и грижата за него. Цялото това разясняване е с цел да си спестиш нервите в следщия изблик на недоумение от женската логика или липсата на такава.

Научно доказано е, че за мнозинството жени по-добре е развито дясното полукълбо на крайния мозък, докато при мъжете – лявото.  Това е още едно съществено различие и вероятно допринася за цялата тази сложност в междуполовите взаимоотношения.

Нека условно да разделив женския мозък на две функционално обособени части.  Предната част защитава от потенциална опасност. Тя е отговорна за омразната реплика „Нека си останем просто приятели”и други подобни. Задната част е свързана с тялото – жестове, мимики, поза и най-същественото за теб – секс. Ето на тази част искаш да обърнеш максимално внимание, докато предната примирено си мълчи.

Макар и привидно примитивно, това представяне на нещата определено ще ти бъде от полза. При разговор с жена активно функционират и двете „части „ на мозъка й.  Предната е предпазлива и отговаря за всички откази и недомлъвки,  докато задната пламти в очакване на физически контакт.

Зачервените страни, блестящият поглед, честото пърхане с мигли – всичко това са сигналите на задната част. Какво се иска от теб? Да пренебрегнеш всичко останало и да се насочиш именно към тази „авантюристична” половина на женското съзнание. Следи езика на тялото и забрави за думите.

Общувай с емоции, ако искаш да предизвикаш такива в една жена. Също така съветвам да послушаш семинарите на Mark Gungor, има ги в youtube, има дори такива с български субтитри. Аз ги слушах вече 3 пъти, през последните 5-7 години, the tales or two branes - прекрасно разказва за разликата във мъжката и женската психологии и това как да се разбираме по-добре в една връзка. Полезно е и за двата пола. Дори не просто полезно, ами ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. 

 

 

Ако нямате навършени 18 години - затворете сайта, не си прецаквайте детството.
Нагоре
Задай въпрос
5 начина да ми помогнеш
Задай въпрос