donate

reviews

koshka

youtube

youtube

youtube

vinicius wiesehofer BBEbl2WKRlU unsplashПовечето момичета често обичат приказките още от деца. Затова много им допада идеята да стоят и да чакат Господин Перфектен да се появи с белия си лъскав автомобил и да ги отведе надалеч.

Малко са готови да се влагат във връзката си и да му помогнат да стане такъв. Искат всичко да им бъде дадено наготово.

Все пак звучи чудесно – той се появява след дълго лутане по света в търсене на своята любима, докато момичето  гледа замечтано в облаците и очаква чудото да се случи.

Приема я точно такава, каквато е, поставя я на пиедестала на своята любов и я обожава до края на живота си без да забележи друго женско същество. В добавка Господин Перфектен вече си е доста заможен въпреки възрастта си и е готов да сподели цялото си материално имущество с нашата неотразима особа. И така животът продължава в щастие и любов до своя край. Звучи прекрасно, нали?

Да, обаче трябва да се върнем в реалността, колкото и да е неприятно това. Защото в 21ви век нищо подобно няма да ви сполети, мили дами. Мъжете са твърде лениви или пестеливи от към времето си. Те няма да се опитват да намерят най-доброто с цената на множество усилия. Няма да се покатерят до върха на дървото за най-хубавата ябълка. Те просто ще се протегнат и ще откъснат тази, която им е под ръка. Ето защо ябълките на върха или остават наизяени, или попадат в ръцете на дален не толкова перфектен господин... Голяма е вероятността да пропилеш младостта си в очакване любовта сама да те открие. Така всеки човек, който решава пасивно да си чака съдбата -  единствено се приближава все повече и повече до отчаянието и самотата.

По неизвестни на нас причини в обществото отдавна е прието, че мъжът е този, който трябва да направи първата крачка. Доказано е обаче, че на жената това й се удава много по-лесно. За нея има 90% по-малък шанс да бъде отхвърлена, което определено си струва преосмисляне на стратегията при изглеждане на междуполовите взимоотношения.

Според научни проучвания по този  въпрос при първоначална инициатива от страна на жената, тя ще постигне успех в  9 от 10 случая. При това единственият отказ обикновено се дължи на липса на време в момента или друга подобна причина, която няма пряка връзка с инициаторката.  Обратно, ако мъж реши да поеме инициатива ще бъде отхвърлен в  9 от 10 пъти и то именно поради причини, касаещи него самия, а не дадени обстоятелства.

Правило №1:  Всепризната истина е, че мъжете обичат и имат нужда да се чувстват силни, необходими и закрилящи жените. Ето защо е много удачно да започнете с някоя малка молба или незначителен въпрос. Щом събеседникът ви отговори, задължително трябва да изразите горещата си благодарност – погъделичкайте мъжкото му его. Тук вероятно всяка феминистка ще възрази, че помощта на мъжа е напълно излишна и една жена е напълно способна сама да се справи с дадена ситуация. И това е вярно в почти всички ситуации, Но идеята в случая е да бъдем забелязани, да събудим интерес. Затова молбата ни ще бъде напълно нищожна – да ни каже колко е часът, да подържи за момент чантата ни или да ни покаже правилната посока за дадено място.

Ключова в ситуацията е благодарността! Тя трябва да бъде такава, като че помощникът ви е спасил живота, а не се е пресегнал до на-горния рафт в магазина. Нека остане с впечатление, че страшно много ви е помогнал, за нищо на света не бихте се справили без неговата намеса и се радвате на това стечение на обстоятелствата. Не забравяйте да отбележите и колко мил и услужлив ви се е сторил вашият „спасител”.

Правило №2: Трябва да подберем правилните теми за разговор.

Представете си, че описвате всичко, що попадне пред очите им. Именно тази стратегия трябва да приложите при първите си наченки на разговор. Ако например мъжът се е протегнал до най-горния рафт, за да ви подаде консерва с ананас, случайно си припомнете страхотната ананасова торта по рецепта на баба ви или нещо друго, което да го накара да слюнкоотделя.
Или споменете нещо от сорта „толкова сте висок, дали тренирате нещо?“
Така вашият събеседник ще изпита неистово желание да се окаже на вашата трапеза и да изпита уменията ви на домакиня или да се похвали със своите умения или хоббита.

Старайте се да хармонизирате комуникацията. За целта задавайте неутрални и неангажиращи въпроси. Нега мъжът развърже езика си и се разкрива малко по малко – така ще е много по-лесно за вас да го спечелите. В края на подобен разговор той ще остане с впечатлението, че сте изключително умна и напълно го разбирате. От вас се иска само да зададете няколко въпроса и да слушате с жив интерес. Така или иначе мъжът не се нуждае от много – около 3000 негови думи го удовлетворяват напълно. За сравнение, на жените са нужни десет пъти повече.

Накратко – изследвайте своя избраник и се опитвайте да вникнете в неговата същност. Да го разберете. Говорете за нещата, които го вълнуват.  А ако се случи да идете заедно за риба, вземете малко червеи вместо любимата си диетична напитка.

Правило №3:  Сбогуването е не по-малко важно от запознанството.

Ето, че вече сме към края на първия контакт. Той е добре да не е по-продължителен от 15-25минути. Нещо като първата глътка от чаша с хубаво младо вино. Насладете се на първата глътчица, усетете вкуса и аромата, вместо да изпивате всичко на един дъх.

На раздяла му кажете колко приятно ви е да се запознаете. Нека мъжът разбере, че е допринесъл денят ви да бъде много по-хубав. Споменете и за любимо свое заведение. Така той ще има идея къде може да ви срещне отново. Ако сте предизвикали интереса му,  той трябва да прояви инициативата и да поиска контактите ви.

Намекнете също, че като цяло не разполагате с много свободно време, но въпреки това ще намерите възможност да се видите отново. Така мъжът ще разбере, че е значим за вас.

 

Ако нямате навършени 18 години - затворете сайта, не си прецаквайте детството.
Нагоре
Задай въпрос
5 начина да ми помогнеш
Задай въпрос