donate

reviews

koshka

youtube

youtube

youtube

jonathan francisca YHbcum51JB0 unsplashВ най-общия план проблемите в междуличностовите отношения се крият в недостатъчно доброто разбиране на срещуположния пол. Пък и жените имат свойство да проецират себе си върху мъжа и да общуват с него все едно е жена, очаквайки от него съответно разбиране и реакции. 
Да, ама е мъж и мисли по друг начин... дефакто шофирате без да имате книжка. 

Препоръчвам да видите видеата в youtube на Mark Gungor, в случай че владеете английски език. Той прекрасно разкрива разликите в психологията на мъжете и жените.

А сега е време за малко психология.

Правило № 1: За мъжете не е характерно да изразяват чувствата си с думи.

За сметка на това те го правят доста убедително чрез своите действия. Тук ще разкрия една много важна разлика межди двата пола – докато за жените думите са силно и често употребявано средство, мъжете не ги приемат като такова. Думите за тях са незначителни. Затова дори и твоята половинка да ти повтаря колко силно те обича, не бързай да вярваш, а обърни внимание дали тези слова са подплатени с действия. Едва тогава си направи правилните изводи за правдивостта на тези признания.

Същото се отнася и за мъжете – въпреки, че ще му бъде приятно, да чува колко много го обичаш или държиш на него – но ако той не го види в конкретни действия и постъпки... разбираш накъде бия.

Правило № 2: Основен мотив за един истински мъж (а не дете) са неговите собствени цели и постижения. Помагай му в пътя му, не се опитвай да го променяш.

Мъжът с идея е устремен, вдъхновен и енергичен.

Той грабва живота и получава невероятно удолоствие от това.
Това е доста привлекателно и за момичета. Защото такъв мъж – е ловец, той е лидер, Алфа, човек, който може да осигури бъдеще на децата си и на който можеш да разчиташ.  Затова ако той се обсеби от своята половинка и забрави за своите цели, това излъчване се губи, също както и женския интерес към мъжа в последствие.

Предполагам, че си имала мисли или си чувала нещата от сорта „той е почти идеален, ще му помогна да се промени и той ЩЕ СТАНЕ напълно ИДЕАЛЕН!“ , но ако тази промяна е постигната – следват думите „ти вече не си същия мъж, в когото се влюбих“ и интереса се губи. Парадокс :)

Правило №3: Мъжете не са способни да правят секс, докато са подвластни на страх или ярост.

За сравнение – жените не го правят докато се чувстват обидени или подведени. Това е нещо естествено за двата пола. Сексуалността е характерна и нейната изява варира в една или друга степен при различните хора. Ако партньорът не желае да интимничи причината със сигурност не е друга жена, вероятно проблемът е блокирана сексуална енергия. Това е резултат от страх, гняв, а нерядко и двете. И от там стигаме до 4тото правило..

Правило №4: При мъжете не важи теорията за „изслушване и разбиране”.

Ако решите да му споделите свои терзания и проблеми, той ще го приеме като апел за разрешаване на поставена задача. Мъжете не умеят просто да изслушват и да кимат разбиращо от време на време и не разбират, че обикновено точно от това имат нужда жените. Един мъж винаги ще реши, че искате нещо много по-съществено от него в подобна ситуация.

Съответно, ако имаш нужда от това – той да те изслуша – ще е добра идея преди това да му го кажеш в прав  текст „Скъпи, в момента НЕ искам да ми решаваш проблеми или да даваш съвети, ПРОСТО ИМАМ НУЖДА да ме изслушаш – така ще ми стане по-леко и ще съм най-щастливото момиче на света, ще го направиш ли за мен?– и вече след това  действай.

Смешното е, че точно заради това момичета харесват лошите момчета - защото не им пука и просто ги изслушват, без да им се занимава да помагат. А момичето решава "ах, той ме разбира, как усети че точно от това имам нужда - просто да ме изслуша, без да се впряга да решава дадения проблем."

Правило №5: Прекомерната отдаденост може да доведе до болка и за двамата партньори.

Ако давате прекалено много на своя избраник, той вероятно ще се почувства задушен от вашата нежност и грижовност. Отгоре на всичко ще почувства и гняв, понеже не е способен да ви отговори със същото. А мъжете не обичат да остават длъжни.

От лицето на мъж мога да ви кажа, че е много неприятно, когато ти се раздават прекалено много и при това ти казват „аз давам толкова много на теб, защо ти не правиш нищо за мен??“ .

И това е при условие, че в повечето случаи – ти изобщо нямаш нужда от тези неща, с които те „даряват“ +, човекък който е загърбил живота си в концентрацията си върху това да се раздава и не забелязва дребните жестове и много други неща, които всъщност правят за него. Което в крайна сметка го прави „жертва“.

В отношения трябва да може да се диша.

Правило №6: Шопинг, избиране на подаръци и излизания с вашите приятелки – едни от най-омразните занимания за един мъж!

Това се дължи на факта, че за жените детайлите са много важни, а за мъжете това са незначителни подробности. Вие обожавате да си търсите дрехи, обувки, гримове, накити и всевъзможни аксесоари, а мъжете го възприемат като изключително досадно занимание.

И мнооого рядко се намират такива мъже, които го възприемат като интересно занимание, стига да не се случва твърде често.

Жените усещат прилив на енергия, щом се обградят с разнообразни вариати в магазина, докато представителите на силния пол се объркват и уморяват от големия избор. Ето защо идете на пазар и се забавлявайте соло или в женска компания, с той междувременно ще се порадва на малко свое „мъжко” време. Така всички ще са доволни!

Мъжете по принцип сме бая мързеливи същества :)

Правило №7: Мъжът  иска да разбере лично от теб - как точно да те направи щастлива.

Затова е добре да му казвате от време на време, че имате нужда от него и да му разяснявате как точно бихте искали той да помогне. Това е много важно за задълбочаване на взаимоотношенията. Също така половинката придобива ясна предства какво се иска в дадена ситуация и до колко е възможно изпълняването на вашето желание. И в тази връзка -

Правило №8: Мъжът иска неговата любима да се чувства щастлива, доволна и да излъчва радост.

Покажете му своето щастие. Нека му стане ясно, че именно той е причина за радостта ви. Вашата енергия ще зарежда и него, а оттам и ще ви заобича още по-силно. Бъдете Слънцето в неговия Космос!

Правило №9: Отношението към бившата приятелка е много показателно за настоящата връзка.

А ако мъжът представя всичките си бивши в лоша светлина, съвсем скоро същото ще сподели и вас.Те са виновни, ненормални, обсебващи, досадни, ревниви и прочие и прочие – все червени светофари по пътя на взаимоотношенията ви. Обратно – ако той се изказва за тези жени с достатъчно уважение, значи вероятно сте попаднали на „точен” човек. Ако обаче господинът непрестанно говори за тях и обича да сравнява различни качества и навици на бившите си и вас работата няма да завърши добре. Всъщност е препоръчително да я приключите вие възможно най-скоро. Този човек не е дорасъл за сериозни взаимоотношения и твърде трудно се отърсва от миналото си. Съвсем не каквото ви е нужно, нали?

Правило №10: Един умен мъж е наясно, че важна роля на жената до него е да го поддържа в неговия път.

Дори да поемат по неправилен път, мъжете вървят уверено по него. Жените от своя страна се стремят да разберат предварително дали избраният от техните половинки път е правилен или не. Те винаги проверяват и анализират, за да избегнат неприяна ситуация. Вътрешното им Аз непрекъснато пита ”Дали със сигурност това е правилното решение?”.

Даже ако мъжът е поел неправилен път – истинската жена, ще го остави сам да разбере грешката си –и само ако той изрично я попита за мнението й, тя ще му го сподели в деликатна форма от сорта  „ами.. ако бях на твоето място, мисля, че бих направила/преценила/помислила над...

 

Ако нямате навършени 18 години - затворете сайта, не си прецаквайте детството.
Нагоре
Задай въпрос
5 начина да ми помогнеш
Задай въпрос