donate

reviews

koshka

youtube

youtube

youtube

the honest company uM WXMr0YXc unsplashВсички поемаме различни роли в различни ситуации. Със семейството сме едни, на работа втори, с гаджето трети и така-нататък. Жената във една връзка също има няколко преплитащи се роли.

1.    Жената като съпруга - тя го поддържа. Тя е винаги разбираща, любяща, готова да помогне и да подкрепи своя любим. Приема го точно такъв, какъвто е и именно затова го обича. Съпругата е извор на спокойствие, добрина, душевна топлота и щастие за своя съпруг. Тя е винаги желан събеседник и е готова да последва партньора си и в май-тежките моменти.

Тази жена е пример за идеалния баланс между красота, ум и сексуалности и е напълно способна да удовлетвори вяко едно желание на своя любим. Тя е човек, на когото мъжът може да се довери ида разчита във всяка ситуация. С нея той може да сподели своите мечти, тайни, планове, кошмари и идеи, а тя ще отговори с искрен интерес и готовност да помогне. И разбира се, тази жена е идеалната спътница, с която мъжът да сподели целия си живот.

За тази роля е важно да се помни, че в дадено общество за мъже се съди по жената, стояща до него – тя отразява неговия вкус, интереси и приоритети. Затова тя трябва винаги да го представя достойно с безупречен външен вид, добри обноски и прияно настроение.

2.    Жената – майка - тя показва, че е подходяща за отглеждане на дете. Това е безспорно най-важната и велика роля в живота на всяка жена. Тя трябва да представя много качества едновременно спрямо своите деца – да е грижовна, любяща, строга, отговорна, взискателна, разбираща, търпелива и справедлива... и не само.

Ако си пушачка - то това в моите очи вече е провал, като майка. Какъв пример даваш на детето си? Да не говорим, че пасивното пушене е невероятно вредно.

Майката е същевременно и дете, за да може да бъде и верен и добър приятел на своето дете. Затова тя трябва да е също забавна, жизнерадостна, позитивна, спонтанна и иновативна. Майките на трябва обаче да забтавят, че не са единствения родител. Още в самото начало те трябва да въведът любимия си в неговата собствена изключително важна роля – тази на любящ и стабилен баща. У децата той трябва да вдъхва респект и уважение, за което майката може много да допринесе.

Имайте напредвид, ако си самотна майка с дете - ТРЯБВА да позволяваш на новия му "баща", да го възпитава все едно е истински баща. Т.е. да може да му се скара и да приложи мъжката си длан. Дори инстинктивно да си против това. Ако не го правиш - забрави за това детето да има уважение към този мъж и съответо рано или късно връзката ви ще приключи.

3.    Жената – домакиня. Пазителка на домашния уют  и „домашното огнище” – това е също една много важна роля. В идеалния случай тя ще поеме тази роля с лекота и ще я изпълнява с удоволствие. Редно е да се отбележи, че мъжете нямат особено високи критерии в този случай. Те не са дотолкова дребнави и педантични(не без изключения, разбира се).

Тъжното е, че доста жени в днешно време не умеят да готвят обаче. Ако ти си от тях - и не можеш дори едни яйца да изпържеш - знай - това е провал. Нещо толкова базово трябва да умее всеки човек, особено жена, която иска да направи така, че нейния мъж да се чувства у дома и закрилен от момичето си.

- Ако прибирайки се у дома сте осъзнали, че няма да успеете да свършите всичката домакинска работа. Обърнете повече внимание на себе си и  външния си вид. В резултат вашият любим забелязва колко красива и сияйна сте, което прави цялата вечер значително по-хубава. Той вероятно ще забележи, че у дома не всичко е идеално, но въпреки това ще се зарадва, че след дългия работен ден вкъщи го посреща усмихната и прекрасна съпруга.

- Защото, ако в изблик на перфекционизъм, вие привеждаде дома в идеален ред и чистота, преди любимият ви да се е прибрал. Обаче след целия този труд не ви остава и минутка, за да се погледнете в огледалото, а още повече, че сте страшно уморена и може би леко раздразнителна. Съпругът ви ще забележи чистотата и реда, но първо ще види колко изтощена изглеждате и че не сте в особено добро настроение.
Това може да му се отрази по няколко начина – може да го натъжи, ядоса или да започне да се самообвинява, че не ви остават сили от грижи по домашния бит. Във всеки случай резултатът няма да е особено положителен.

Ето защо в подобни ситуации е най-добре да сте на „златната среда”, а не да изпадате в едната от двете крайности. Старайте се да сте добра домакиня, но се грижете и за себе си, за да носите радост и на любимия.

Още нещо изключително важно за всяка домакиня – готвенето.  Всички сте чували откъде минава любовта на мъжа, така че предполагам няма нужда от много обяснения. Идеалния завършек на домашния уют е ароматът на домашно приготвено с любов ястие.

Може би тези роли ще Ви сте сторят твърде неизчерпателни, неактуални и т.н, но винаги са били и ще бъдат част от женската природа, затова в никакъв случай не ги пренебрегвайте!

 

Ако нямате навършени 18 години - затворете сайта, не си прецаквайте детството.
Нагоре
Задай въпрос
5 начина да ми помогнеш
Задай въпрос